VZL werkwijze 


 VZL* is de naam van de eenmanszaak waarin mr. P.M. van Zanten zijn klanten van arbeidsrechtelijk advies voorziet. VZL richt zich zowel op werknemers als op werkgevers. VZL verkoopt standaardproducten, zoals bijvoorbeeld model arbeidsovereenkomsten of vaststellingsovereenkomsten, maar geeft ook hoogwaardig individueel advies in de vorm van gesprekken of geschreven stukken. Ook procesvertegenwoordiging behoort tot de mogelijkheden, waarin VZL kwalitatief goede processtukken levert en in de Rechtbank aan uw zijde staat. VZL heeft zijn thuisbasis in West-Friesland (in de driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen), maar is door heel Nederland actief.  

 

Het eerste korte consult waarin u mij uw probleem of vraag voorlegt is altijd gratis. U kunt mij daarvoor bellen of mailen. Als u besluit met VZL in zee te gaan, krijgt u een offerte op maat zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

 

 

* VZL is de afkorting van Van Zanten Legal, de bij de Kamer van Koophandel en in het Handelsregister gedeponeerde naam. 

 

CV Piet van Zanten  mr. P(iet). M. van Zanten 

 

Afgestudeerd in Nederlands recht in 1991 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1992 begonnen bij het toenmalige Arbeidsbureau in Amsterdam als junior consulent op de afdeling ontslagzaken. Uiteindelijk tot (interim) locatiemanager van een afdeling juridische zaken van het CWI in Noord-Holland doorgegroeid, en in 2007 afscheid genomen van deze organisatie. Ik ben daar voorzitter van diverse ontslagcommissies geweest (beslissen of er wel of geen ontslagvergunning wordt afgegeven aan een werkgever), en o.a. lid van een gemeenteraadscommissie van de gemeente Amsterdam (voor ontslagen binnen de Sociale Werkvoorziening). Ik heb in die tijd ook enkele gastcolleges ontslagrecht op de Hogeschool van Amsterdam gegeven, en de gemeente Amsterdam (afdeling economische zaken) meerdere malen geadviseerd op het gebied van de Wet arbeid vreemdelingen. Daarnaast bijzonder rapporteur van de Arbeidsinspectie geweest, geprocedeerd bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven en de Raadsman Ombudszaken ondersteund.


 In 2007 heb ik de overstap naar een grote werkgever gemaakt (ongeveer 20.000 werknemers) en daar gewerkt als juridisch HRM adviseur op het hoofdkantoor. Daar heb ik mij als stafjurist vooral bezig gehouden met het geven van arbeidsrechtelijke adviezen aan het management (van Raad van Bestuur tot regio-directies en teammanagers in geheel Nederland) en aan collega HRM professionals. Van het mede-ontwikkelen van HRM beleid in de eigen CAO tot het behandelen van individuele arbeidsrechtelijke piketzaken. Ik heb daar ook veel procedures voor de Rechtbank gevoerd in individuele arbeidsrechtelijke kwesties als vertegenwoordiger van mijn werkgever. In 2017 ben ik met VZL begonnen, maar ben nog steeds gedeeltelijk verbonden aan deze werkgever. Zo hou ik voeling met de problemen binnen een grote complexe organisatie; ideaal om u als werkgever of werknemer van dienst te kunnen zijn.  

 

Ik volg doorlopend arbeidsrechtelijke cursussen en seminars om up-to-date in mijn vakgebied te blijven. Daarnaast hou ik van kleinschalig, informeel en persoonlijk. U vindt mij daarom niet op Facebook, Twitter of Linkedin (of andere social media); ik ben te vinden op het internet en heb een telefoon en e-mailadres en dat is voor mij genoeg. Tevreden klanten die ik persoonlijk heb leren kennen en geholpen met hun problemen zijn mijn beste reclame.

  

 

lid van de VVA (vereniging voor Arbeidsrecht)